Добре дошли в новия сайт на Младежки дом - Търговище

Стипендии за наши даровити деца и младежи

На 1 ноември Община Търговище и Общински съвет – Търговище отличиха учениците, получили стипендии по Наредбата за стимулиране на деца и младежи с изявени дарби.На тържествена церемония в концертната зала на Младежки дом бяха връчени грамотите на всички 73 деца, които получават финансов стимул. Техните постижения са в областите „Образование, наука и техника“, „Спорт“ и „Изкуство и култура“.

Годишни стипендии в размер две минимални заплати получават трима ученици. Сред тях е Калина Стайкова - отличена в област „Изкуство и култура”. Калина е сред водещите солистки на Балетната формация "Търговище" към ЦМДИ, с ръководители Севдалина Стойчева и Мариам Макарнаян. Тя е с отличия от престижни балетни фестивали и конкурси. Наградата връчи Антоанета Костадинова - почетен гражданин на Търговище и медалист от последната олимпиада.

Месечни стипендии получават Мартин Борисов, Нина Ненчева, Витория Марчева и Дария Гатева от ДЮФА „Шарено герданче”, с ръководител Светла Стаменова.

Мирела Костова и Дефне Мустафа от Вокално студио „Ритъм” с ръководител Кремена Кряколова, също са сред отличените и ще получат месечни стипендии.

назад

Copyright © www.cmditg.com 2024

design compaskom©.