Добре дошли в новия сайт на Младежки дом - Търговище

Форум театър за нещата от живота играха в Младежки дом

"Форум театър за ежедневните ситуации от живота" бе името на  поредния преживелищен тренинг при нас, в Младежки дом.

20 млади хора на възраст от 16 до 20 години, в продължение на два дни, играха роли и обсъждаха ситуации и проблеми които срещат в ежедневието си и по принцип живота си.

Форум театърът е напълно интерактивно преживяване в безопасна среда, в което те имаха шанса да влязат в обувките на реален герой "на сцената" - да го изиграят или да предложат решение на някои от проблемите, пред които е изправен. Преживяването предизвика откровена дискусия с особен акцент върху емоциите във всяка една от страните в посочената дилема. Фокусът във форум театъра не са актьорското майсторство или развиването на тези умения. Това е преживелищен метод, в който чрез ролева игра и представяне на сюжети от ежедневния живот се разглеждат следните теми и умения:

  • как разрешавам конфликти
  • как навигирам трудни ситуации
  • как вземам решения
  • как се свързвам с ценностите си
  • как проявявам емпатия
  • как надграждам емоционалната си интелигентност

Основните методи в тренинга бяха част от неформалното образование и преживелищната педагогика. В рамките на преживяването бяха използвани процеси от форум театъра, импро театъра, библиодрамата и социодрамата.
Водещ на тренинга бе отново Никола Димов. Той е дизайнер и фасилитатор на преживелищни тренинги от 8 години. Никола е ННК обучител, сертифициран кариерен консултант (GCDF), психодрама консултант, Trauma and Wellbeing Practitioner, дипломант по психология и продължава специализацията си в психодрама с възрастни, деца и младежи. Част е от екипа на "Училища за пример" на Заедно в час като ментор на училищни екипи, част е от звеното обучители към Центъра за развитие на човешките ресурси, Тръста за социална алтернатива и ВИА СИВИК. Основател е на Сдружение "ТОЧКА - ЗАПЕТАЯ".

ГАЛЕРИЯ

 

 

назад

Copyright © www.cmditg.com 2024

design compaskom©.