Добре дошли в новия сайт на Младежки дом - Търговище

Първа награда и много емоции за "Шарено герданче" от фестивал в Черна гора

ДФА „Шарено герданче”, към Младежки дом-Търговище, с ръководители Светла Стаменова и Анжела Георгиева участва в Международен Folk Fest - Черна гора и спечели отново първа награда за представянето си.

Съставът имаше дефиле и концерт в град Сутоморе, а по-късно в курортния град Бар. Във фестивалните дни изпълнителите на „Шарено герданче” излизаха на сцена с четири състава от Сърбия, със състави от Черна гора и Румъния, за да представят заедно красотата на българския фолклор и многообразието на балканските  танци. Концертите на открити сцени бяха посрещнати с много аплодисменти и оставиха чудесно впечатление у публиката с разнообразието на ритми, костюми и емоции. Високото ниво на представяне на нашия състав беше оценено от всички присъстващи на концертите, което е отличен завършек на напрегнатия творчески сезон, в който "Шарено герданче" отбеляза 20 години от създаването си.

Във фестивалните дни децата и младежите от „Шарено герданче” имаха възможност да посетят град Котор, познат още като Малката Венеция и да се забавляват заедно.

назад

Copyright © www.cmditg.com 2024

design compaskom©.