Добре дошли в новия сайт на Младежки дом - Търговище

Младежи учиха за себе си и другите чрез преживявания сред природата

 

През почивните дни Младежки дом - Търговище организира младежки лагер сред природата, наречен "Нещата от живота 2.0". Той бе част от цикъл тренинги за личностно развитие, реализирани през настоящия творчески сезон. Фасилитатор бе Никола Димов, който е дизайнер на обучителни програми, базирани на личното преживяване и е сертифициран кариерен консултант, психодрама асистент и координатор в програма "Училища за пример" на "Заедно в час", част е от звеното обучители към ЦРЧР и ТСА.

Лагерът се проведе в пространството на Фондация Ботаника Лайф в с. Надарево. Включиха се 13 младежи от Търговище на възраст 14-19 години, имащи желание да заявят себе си, да се свържат с природата, да се изразят, да въздействат, да разбират и изслушват, да познават по-добре своите емоции и тези на другите, да осъзнаят как се създават взаимоотношения и как се задържат приятелствата.

В рамките на тренинга младежите участваха в множество активности, включващи психологически методи за обръщане към себе си и лично осъзнаване, учене в природата, ненасилствена комуникация и др. Имаха възможност да създадат свое селище в гората, измисляйки и разпределяйки сами ролите в него. Учиха се да месят тесто и да живеят във взаимна поносимост с насекомите наоколо. Потрудиха се на опитното поле на Фондация "Ботаника лайф", търсейки метафори в природата, свързани с въпроси, които ги вълнуват. Запознаха се с билките в градината на домакините и с различията при практикуването на изцяло екологичното земеделие.

В края на лагера, участниците споделиха, че са имали чудесно преживяване заедно, че са се свързали помежду си по много естествен и позитивен начин, че са се замислили и осмислили много неща от реалния живот въз основа на активностите, преживени по време на лагера.

През настоящия творчески сезон Младежки дом-Търговище организира пет различни тренинга за личностно развитие, в които се включиха над 50 младежи. Голяма част от тях участваха в три и повече тренинга и с нетърпение очакват какво предстои през новия сезон.

 

Всички снимки от последния тренинг можете да разгледате ТУК

 

назад

Copyright © www.cmditg.com 2023

design compaskom©.