Добре дошли в новия сайт на Младежки дом - Търговище

Призови отличия за БФ "Търговище" от Movmnt International Dance Competition

 

Балетна формация "Търговище" към Младежки дом-Търговище, с ръководители Севдалина Стойчева и Мариам Макарнаян спечели големи награди от силния международен конкурс Movmnt International Dance Competition, който се проведе през почивните дни в Русе.

С първа награда бе отличен откъсът от балета "Конче Вихрогонче" наречен "Подводно царство" - той взе награда във възрастова група деца.

Първо място получи също хореографията "Фрески" в направление класически балет, джуниър.

Отново първо място, този път в категория класически балет, продукции, за танца "Скъпоценни камъни" от балета "Конче Вихрогонче".

Следващата първа награда бе присъдена на дуета Калина Стайкова и Йоана Антонова и тяхното "Болеро" в стил характерни танци.

Втора награда журито отреди на танца "Мазурка", в раздел характерни танци, формации, юноши.

Първа награда спечели още Дилек Мехмедова със своето огнено "Фламенко". Тя се представи солово в стил етно.

В същия стил при групите, първа награда бе присъдена на Индийски танц.

Международното жури от специалисти присъди на Балетна формация "Търговище" и три специални награди - безплатно участие на танц "Фрески" на международния танцов фестивал "JAGODINA OPEN"2023 в Сърбия; безплатно участие в DanceRo Competition Румъния на танца "Подводно царство" от балета "Конче Вихрогонче" и безплатно участие на танца "Мазурка" в международен конкурс в Сан Ремо.

"Изключително силен международен конкурс, много високо ниво на участниците, международно жури и високо оценка за нашето представяне, всичко това ни кара да се чувстваме удовлетворени. Изказваме благодарност към организаторите Танцово Студио "Фридъм" - Русе за изключително добрата организация и топлото отношение. Наградите на конкурса са специално проектирани и изработени за шестото му издание. Ние донесохме в Търговище много от тях. Децата са доволни. Представиха се на високо ниво. Благодаря им за това!"- сподели ръководителят на състава Севдалина Стойчева.


назад

Copyright © www.cmditg.com 2023

design compaskom©.