Добре дошли в новия сайт на Младежки дом - Търговище

Много награди за "Шарено герданче" от гр.Бат Ям, Израел

Вокалната група на ДФА „Шарено герданче”, към Младежки дом-Търговище, с ръководител Светла Стаменова, спечели много отличия от Международния фестивал „Българска душа на Святата земя“, гр.Бат Ям, Израел, 2020г. Това е шесто издание на фестивала, което се проведе онлайн заради усложнената епидемиологична обстановка по цял свят.

В направление „Изпълнение на българска народна песен" отличените индивидуални участници от „Шарено герданче” са 7 момичета.
Във втора възрастова група:
Първо място за Дария Герасимова,Селин Елиман и Виктория Марчева
Второ място: за Сияна-Мия Галин Господинова и отново за Дария, която е отличена с двете песни, с които участва в конкурса
Трето място: за Християна Йорданова
В четвърта възрастова група:
Първо място печели Ивайла Петрова от „Шарено герданче”, България.
В пета възрастова група:
Второ място: Даяна Иванова/ България

В направление Фолклорни формации първо място е присъдено на вокалната група на ДФА „Шарено герданче”. Герданчетата и тяхната ръководителка Светла Стаменова са поканени от организаторите да вземат участие в заключителния етап на фестивала, който ще се проведе в град Бат Ям, Израел при нормализиране на обстановката, свързана с covid19. Във фестивала взеха участие сънародници българи от 23 държави и четири континента в различните направления.

Шестото издание на международния фестивал „Българска душа на Святата земя“, бе организирано от Арт салон „Сели – култура на народите“, гр. Бат Ям, Израел и се проведе под егидата на г-н Цвика Брот - кмет на гр. Бат Ям, Израе, с  подкрепата на Държавна агенция за българите в чужбина.
Целта на фестивала е съхранение на културното наследство на двете страни - България и Израел, обмен на култури между двата приятелски народа, обединяване на българите по света чрез съхраняване на българските  корени, традиции и обичаи, интеграция между българските общности по света и популяризация на българската духовност и култура.

 

назад

Copyright © www.cmditg.com 2021

design compaskom©.