Добре дошли в новия сайт на Младежки дом - Търговище

"Шарено герданче" ще пее в „Иде нашенската музика” по БНТ

ДФА „Шарено герданче” към Младежки дом-Търговище, с ръководител Светла Стаменова, ще представи Търговище в предаването „Иде нашенската музика” по БНТ.
След изключително успешното представяне на певиците на ДФА „Шарено герданче” в конкурса „Пиленце пее” в София, последва покана за участие в „Иде нашенската музика” по БНТ – едно от най-престижните предавания за фолклор в националния ефир.

Тази покана сбъдва една от мечтите на певиците от „Шарено герданче” и на техния ръководител Светла Стаменова. Тя е плод на многогодишен труд на бивши и сегашни вокални изпълнители и е изключителна оценка за нивото на състава, градено през годините, както и за вокално-педагогическата работа в него. Момичетата и момчетата, които сега пеят в „Шарено герданче” ще имат възможност да зарадват зрителите с прекрасните си изпълнения и да защитят името на състава в ефира на БНТ.

Изпълнения на „Шарено герданче” ще звучат и по Радио Хоризонт на БНР. Предстои интервю на Светла Стаменова в ефира на националната медия, по време на което слушателите ще могат да слушат записи на състава.


 

назад

Copyright © www.cmditg.com 2021

design compaskom©.