Добре дошли в новия сайт на Младежки дом - Търговище

Младежки дом и Светла Стаменова с годишни отличия за изкуство и култура от Община Търговище

Центърът за младежки дейности и инициативи спечели годишна награда за изкуство и култура за значимо обогатяване на културната ситуация в общината. Отличието се присъжда на Младежки дом-Търговище в категорията „Мениджмънт и администрация на културата“ за утвърждаването му като културно-информационен и творчески център на младите хора от община Търговище и по повод 45 години от създаването му.

Светла Стаменова бе отличена в категория „Сценични изкуства“ като вокален диригент на ПФА”Мизия” и художествен ръководител на ДФА „Шарено герданче” към Младежки дом-Търговище.


През тази година наградите за образование и наука, култура и изкуство на Община Търговище бяха връчени на затворена церемония, заради спазването на мерки срещу разпространението на COVID 19. Предвидената официална церемония по повод Деня на народните будители бе отменена заради усложнената епидемична обстановка.

Наградите са регламентирани в Наредбата за символиката на общината, а номинации можеха да бъдат отправени от граждански организации, съюзи и институции, работещи в сферата на образованието и културата. Отличени бяха общо 21 културни дейци, учители, ученици и състави от Търговище.

 

 

 

назад

Copyright © www.cmditg.com 2021

design compaskom©.