Добре дошли в новия сайт на Младежки дом - Търговище

Награди от „Велики Преслав - история на цял един народ“ за Клуб "Батик"

Клуб "Батик", с ръководител Славка Георгиева, спечели отличия от Международен културен форум „Велики Преслав - история на цял един народ“. Церемонията по награждаването се състоя в Археологически музей Велики Преслав.

Във възрастова група 11-14 години, раздел "Приложно-декоративни творби и проекти", трета награда е присъдена на Елина Димитрова.

В същия раздел, от 15 до 19 години, трета награда получава Селин Дауд от Клуб "Батик".

С Диплом са отличени Дария Данаилова, Марияна Димитрова и Йоанна Динева.


В конкурсната програма на форума се включиха деца и ученици от 6 до 19 години с литературно творчество и художествени творби.
Конкурсът се проведе под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова. 
Наградите в трите възрастови групи бяха: грамота и медал или статуетка, парична и специални награди на името на доц. д-р Вероника Вълканова, предучилищен педагог, психолог и университетски преподавател. Наградените творби участваха в открита изложба. Ще бъде издаден диск и алманах с творбите, които ще бъдат предоставени на българските училища у нас и в чужбина.
Основната цел на форума е популяризиране и утвърждаване културно-историческото наследство на България и приносът ни за развитието на европейската и световна култура.
Специфичните цели са:

  • Насърчаване на интерес у младото поколение към културно – историческото наследство на Велики Преслав и мястото на българската писменост и култура във формирането на европейската и световна култура.
  • Организиране форум и конкурс за изява на ученици в областта на историята, литературата и изкуството.
  • Включване на ученици от българските училища от Европа и света за насърчаване на интереса им историята и културата на България и чувство за принадлежност към родината. Опазване чистотата на българския език и съхраняване на родовата памет.
  • Включване на ученици от небългарски училища от България и чужбина с цел запознаване и популяризиране на българската история и култура. Създаване на приятелски връзки между български и чуждестранни ученици.

 

 

 

назад

Copyright © www.cmditg.com 2022

design compaskom©.