Добре дошли в новия сайт на Младежки дом - Търговище

Награди от Балчик за "Шарено герданче"

Певиците на ДФА "Шарено герданче" се завърнаха с нови успехи от деветото издание на Международния фолклорен фестивал "Море от ритми" в Балчик. В него се включиха участници от четири държави - България, Румъния, Русия и Украйна. Всеки състав представи фолклор от своята страна, в множество категории - танци, автентични песни, обработен фолклор, обичаи, костюми и мн. др. Четирите фестивални дни включваха две дефилета и три дни на надпяване и надиграване, в тях участниците се състезаваха и учиха заедно във фолклорни работилници.

Светла Стаменова - ръководител на състава: "Шест отличия донесоха в Търговище талантливите певици на "Шарено герданче".Три първи и три втори награди, гордея се с всички големи и малки трудолюбиви деца! Ценното на този фестивал беше, че няма дублиране на наградите, което ги прави още по-значими. Хорът на "Шарено герданче" направи много добро впечатление на жури, колеги и публика. Получихме много добри думи за представянето си. Децата бяха ангажирани във фолклорни работилници. Една част танцуваха в работилница "Хореографска композиция", друга част пяха във "Вокално майсторство". Тези две работилници откриха галаконцерта, като тези които се учиха да пеят, представиха заедно с преподавателя си Дафинка Дамянова три песни, а останалите танцуваха с Мартин Мочков -хореограф на Северняшки ансамбъл "Иван Вълов"-Плевен."

Като диригент на хор "Шарено герданче" Светла Стаменова е получила специални поздрави от журито и от д-р Данислав Кехайов - известен изпълнител на тракийски песни и главен художествен ръководител на Ансамбъл "Пирин"-Благоевград. Той е споделил, че нейната вокална работа с децата на "Шарено герданче" е дала много добър резултат. Светла Стаменова е отличена от журито с единствената за фестивала награда "Най-добър вокален педагог".

 

 

назад

Copyright © www.cmditg.com 2022

design compaskom©.