Добре дошли в новия сайт на Младежки дом - Търговище

Волкан Хасан и Николай Палежев водят в Световната ранглиста по Тимрейсинг

 

Волкан Хасан и Николай Палежев водят в Световната ранглиста по Тимрейсинг

Волкан Хасан, в отбор с Николай Палежев, участва в две световни купи по авиомоделизъм за кордови модели, Клас  F2C "Тимрейсинг"  - в British GBR World Cup и в Italian 56a Coppa D*Oro. Състезанията за Британската и за Италианската Купа се проведоха едно след друго на летище Вила Сан Мартино, град Луго, Италия.

Волкан Хасан се занимава с авиомоделизъм в Клуб "Аероелит" към Младежки дом - Търговище под ръководството на з.м.с. Николай Николов. В екип с Николай Палежев той тренира под прякото ръководство на з.м.с. Румен Папов от Шумен - треньор и спонсор на националния отбор за юноши в Клас "Тимрейсинг".

З.м.с. Николай Николов: "Екипът на Волкан Хасан и Николай Палежев завоюва първо място при средношколците и в двете състезания за световни купи. В състезанието за Купа Италия отборът успя да се класира на полуфинал при мъжете, при изключително силната конкуренция на Русия и Украйна - държави където се е зародил спортът в този клас, които са производители на моторите и моделите за него. С много тренировки нашите момчета се представиха отлично и при мъжете. За съжаление налага ни се постоянно да търсим варианти за подготовка в други градове, надяваме се, че скоро ще имаме писта в Търговище, на която да провеждаме пълноценни тренировки."

През 2019 година отборът на Волкан и Николай има завоювани четири първи места за Световната купа и 2 втори в Клас "Тимрейсинг" при средношколците.

"Това подрежда отбора на първо място към момента  в ранглистата на света. Има голям шанс да завоюват тоталната световна купа за 2019 г. в този клас" - коментира още Николай Николов.

През тази година Волкан Хасан ще бъде предложен за майстор на спорта пред Българската федерация по авиомоделизъм.

 

архив

назад

Copyright © www.cmditg.com 2022

design compaskom©.